att dra till varmare platser

nej det vore inte helt fel med lite värme just nu. vill inte frysa, vill bli brun. hatar regn och grått.
 
 
hahah stelaste bilden
 
 
 
Alla bilder är från i år, de tre första är från när jag var i Bulgarien med Flöde och resten är från min och mammas resa till Malta :):)
 

dött

Har varit rätt dött här ett tag. På bloggen alltså, livet har varit rätt konstigt och fantastiskt. En helbra jul med perfekta julklappar. Har egentligen mest jobbat under julen men hunnit med att mysa också :):)
Oh well nu ska jag gå ut på långpromenadis och återfå livslusten igen! haha

antagande




poesi under polstjärnan

Häromnatten tröttnade jag och Nils på livet så bestämde en äventyrsdejt. Jag packade en korg med te och clementiner och så träffades vi för att skriva poesi under polstjärnan.
Heh, blev ingen poesi och vi hade dessutom svårt att avgöra vilken stjärna som var polstjärnan... Men vi hade en jädra mysig natt på en klippa vid sjön där vi diskuterade samma djupa ämnen som vanligt; vart vänder vågorna? vad händer den dagen solen störtar? hur stor är rymden? varför är himlen blå när rymden är svart och himlen är rymden? självklarheten över att det finns liv på flera planeter. hur människor fungerar och varför det är mer synd om barn.


Ingen går att filosofera ihop med som hon, ingen går att vara så barnslig ihop med som hon, ingen går att vara så galen ihop med som hon, ingen går att bli så irriterad på som hon, ingen går att vara så spontan ihop med som hon. Ingen är så underbar som Nils :):)


låtsasgrisen är den bästa grisen

Idag har jag gjort julsk*nka. BLEV SÅ FANTASTISKT GOD!!!!
Kan tro jag inte gjort annat :):):)



Köpte färdig sk*nka från Astrid&Aporna så jag kan väl inte ta åt mig all ära, men röran som jag gjorde runtom var GODAST IVÄ VÄRLDEN. På riktigt alltså.

över förväntan

Visste ju att Håkan var fantastisk, men SÅ fantastisk?!



Tycker inte ens om låten 'Känn ingen sorg för mig' men det var ett jädra bra drag på den!! Bäst var ändå när han körde 'En midsommarnattsdröm', den låten kan aldrig slå fel! hohoh så himla bra kväll!

julig favoritklassiker

finns det någon juligare, gladare låt?? NÄ. :D
 
Fast kanske... Kan inte riktigt låta bli att lägga upp några favoriter till!
Kanske skulle jag slänga upp hela min julspellista här. heh
  

#life




what's under that skin anyway?

 
Har blivit sån funderare på sista tiden. Det är ganska kul ändå. Vissa saker går att tänka på i all evighet - givetvis utan svar - men ändå med en gnutta framgång. Saker som "vad är rymden egentligen?", "varför finns vi?", "varför är vi människor som vi är?". Saker jag aldrig funderat över tidigare. Det är så himla intressant! Det gör inget att det inte finns några svar på dessa grubblerier, det är lite av magin med att filosofera :)När jag är bland människor kan jag bara stanna upp - iaktta, lyssna och tänka: vilka jättekonstiga varelser vi är! Varför är vi så annorlunda mot alla andra djur? Här sitter folk med kläder, kommunicerar med ord som huvudspråk, skapar saker, gör saker för skojs skull, tar livet för givet och bryr oss om saker. Alltså, varför bryr vi oss ens om vad andra människor tycker om oss - människor utanför vår familj och vänskapskrets som vi är helt oberoende av? Vi bryr oss för mycket. Om allt. Lev, ha kul och var snäll. Då mår man bra, tror jag :)

chokladfudge

För några dagar sedan gjorde jag en så hiiimla god chokladfudge, som jag och mamma avnjöt idag.


Detta fat åt vi av bådatvå med en varsin minigaffel. hah

500 g blockchoklad (ljus eller mörk - you decide)
400 g kondenserad mjölk
75 g smör
- allr detta blandas och smälts i vattenbad för att sedan hällas upp i en form och ställas i kylen. Godast blir det efter någon dag men är absolut ätbart inom ett par timmar!

Så enkelt att man knappt tror det är sant! :D

min nästfavoritigaste jullåt

Så himla svängig och glad!
 
 
-imorgon tänker jag lägga upp min favoritigaste, klassiska jullåt :D

på Keelas blogg...

Ni vet den fantastiska Keela jag skrev om för några månader/år/something sedan? Hon har nu en "kalender-tävling" på sin blogg där man kan vinna en ryggsäck från junkyard, oooch jag tänkte göra ett försök att spara in på utgifterna inför resan genom att vinna en! :D hah
 
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg och tävlingen (men var inte med och tävla - vill inte att ni minimerar mina vinstchanser - om ni inte tänker ge ryggsäcken till mig sedan. HEH)
 

HAHAHAHAHAHA alltså

Jag har gått hela morgonen, sedan 8 imorse, och varit skitpissed och helt förtvivlad över att jag inte hittar min biljett till konserten på onsdag.
Jag skulle skriva ut biljetten idag men hittar inte mailet NÅGONJÄVLASTANS, fast jag vet att jag sett det! Försökte logga in på ticnet men kom inte in, fick inte lösenordet skickat till mig heller. Var så jävla arg.
Fick igång min gamla telefon och hittade bokningsnumret där, YAY tänkte jag. Så jag ringde kundtjänst, satt i telefonkö i 45 pissiga minuter - för att sedan få höra att jag angett "denna" mailadress. MINNS INTE ENS ATT JAG HADE DEN, men kom på nu att jag skapade den i höstas och mycket riktigt - DÄR LÅG MEJLET.

alltså.....................

christmas song. yahoo!

Eftersom jag är den i hela vida världen som älskar julen mest, så tänkte jag dela med mig av mina favoritjullåtar!
 
Detta är min favoritjullåt på hela jorden:
 
Imorgon tänker jag lägga upp min nästfavoritigaste jullåt :):):):)

OTH

När jag var sjuk såg jag ett avsnitt One Tree Hill av ren slump. Det var första gången någonsin, har bara hört alla prata om det och tänkt "PFH" men OH GUDARS SÅ JÄDRANS FANTASTISKT!
Så jag började från början och är nu helt såld :D






fuck nelly

Hade beställt jordens finaste långklänning från nelly.com som jag fick hem idag. Provade den och som deras klänningar alltid är var den väldigt liten för storleken och ännu mindre än vad jag räknat med till och med! Så, måste tyvärr skicka tillbaks den. Pissigast utav allt var att jag beställde den igår för 600:- och idag kostar den 100 spänn........
Enda positiva är den hypersnabba frakten :D





Bakifrån såg det la fint ut men där fram vällde tuttar och allt möjligt fläsk ut... hah

Här ser ni i alla fall hur fin den var framifrån egentligen, utan att jag visar för mycket av allt "framväll". hahah


med pluttpånken



Häromdagen var jag och Therje ute och sprang/joggade. Han trodde han var bäst bara för han blev minst svettig (inte svettig alls dvs). PFH nästa gång ska han också få prova att springa i termobyxor, kängor och vinterjacka.... DÅ SKA VI SE VEM SOM SVETTAS!!!!

sömnlös och betonghuvad

Hade så jäkla svårt att somna igår, var helt otrött! Tog kort på mig själv och läste bloggar istället.




Resultatet? Förutom bilderna ovan och tusen till så är mitt huvud som en betongknöl och jag är helt vimsig. Skulle göra kaffe åt en dam på jobbet förut och glömde ha i själva kaffet... Hällde i vatten, satte i ett kaffefilter och tryckte på knappen. Way to go!




killing us softly

Hittade två väldigt viktiga videor på vapenbroders blogg och kände att jag var tvungen att dela med mig av den som påverkade mig mest. Tycker verkligen ni ska kolla in detta och lyssna, iaktta och påverkas - för detta är viktigt!
 
 

avsky

hatar ensamheten hatar att inte ha någon hatar att må såhär hatar att inte veta vart jag ska göra av mig själv hatar hatar hatar

vad jag tycker om årets idolvinnare

Den första säsongen av Sveriges Idol följde jag slaviskt, Darin-fan som jag var. Sedan dess har detta program inte intresserat mig något vidare, förrän i år. Har sett varje program då jag inte jobbat! haha

Så, vad tycker jag om att Kevin vann Idol och vem hejade jag egentligen på??
Elin och Jens var mina favoriter. Elin för att hon gör sådana jädra framträdanden - så genomperfekt! Jens för att han har en dödsskön röst och alltid valde låtar jag älskar.
Kevin gillar jag för att han är så charmig med sitt underbara leende och gnistrande bruna ögon (never heard 'bout that bfore huh?).
 
 

Trots att jag tyckte Elin var bäst av dessa två finalister så hoppades jag att Kevin skulle vinna. Han är verkligen "idol-vinnar-typen" medan Elin är mer "världs-stjärna-typen". Så jag tycker det blev helt rätt trots just för att Elin är bästbästbäst! :):)

peppisar med favoritsystern

Igår bakade vi pepparkakor, jag och Ella. Tyvärr tog det lite väl hårt på mina krafter så jag hann inte vara med att dekorera med kristyr innan jag kraschade i soffan... haha




åååh, är inte hennes kaniner och små pippifåglar de sötaste ni sett??

retro med kaffe

Julen är mysig och retro är mysigt. Vad passar då bättre än lite retro juletiketter??

Förra året köpte jag jättefina etiketter med 3Deffekt i form av "lager på lager". Kände för att göra mina egna i år fast betydligt enklare men ändå fina, liksom.
Så, vanligt vitt A4papper, kaffe och eld blev lösningen.


Satte ett kaffefilter (med kaffe i såklart) i en bunke med varmt vatten, knögglade ihop pappret och mosade ner det i vattnet och sedan tröck jag med kaffefiltret mot pappret för att det inte skulle vara sådär perfekt jämnbrunt.
När det torkat klippte jag pappret i bitar som jag sedan eldade i kanterna.
oh well, där har ni en väldigt detaljerad beskrivning på något väldigt, väldigt enkelt :)

Några av julklappisarna jag slagit in hittills har tagit plats i sin korg. Denna korg ska fyllas med små presenter och sedan slås in i cellofan för att ges till.......någon som kommer se detta... >:)



julte och c-vitamin



Vad passar bättre när man är sjuk?
Julte, mandarin, klappinslagning och julmusik. Mysigt och kurerande, perfekt!

Är alldeles för himla rastlös för att bara ligga och se på film som jag blivit ombedd. Såg ett avsnitt PH sen höll jag på att krevera. heh.
Detta är ju lugnt ändå. Störande att jag snorar ner paketen bara..............

valpfeber

Det är ganska okej att vara sjuk när det kommer två små hårbollar smygandes ner för trappen och knackar på dörren... heh


Här ligger vi alltså och myser till Creedence. Majsan ligger och snarkar medan Jo far runt som en liten tok. Ena sekunden ligger han så still, sen kommer han på att han måste vända på sig, passar på att tugga mig lite i armen, lägger sig igen och upprepar det där gång på gång... haha

barnvakt

Sitter ute i Risinge och ser på tv. Minisyster ligger där uppe och sover. Hon är så söt den lilla ungen. Så rolig och charmig, och när hon ska sova vill hon att jag berättar historier och killar henne på ryggen. "klia mig med ditt hår"
Jag tycker så mycket om den lilla knasbollen, eller 'tnasbollen' som hon säger :)

Min förkylning har brytit ut ordentligt och bekommit feber i allra högsta grad. Typ... Feber har jag i alla fall. Och har nu sjukanmält mig för två dagar framöver. Nu baskeme ska jag bli frisk! Vill gå på långa promenader och svettas och bli stark!

när man är glad trots allt

Trots att så mycket är skit nu och jag mår sämre än vad jag gjort på åratal så kan jag inte låta bli att vara lite glad trots allt. Jag känner mig ganska nöjd och tillfreds, så länge jag inte tänker på något. Så länge det som kommer ur mig bara är förberedda ord utan att jag behöver känna efter, då går allt faktiskt ganska bra :) Det tråkigaste är att jag inte längre kan/känner för att skriva, det jag älskar mest. Det är svårt att hitta inspiration och ord när man inte får känna.
De senaste veckorna har varit jobbiga och de senaste dagarna nära kaotiska och ibland förbi det. Ändå så lärorika. Har fått förstå vad folk går för - vilka jag tycker om, vilka jag tycker mindre om, vilka jag älskar, vem jag inte känner något som helst bra för, vem jag känner alldeles för mycket för och vilka vänner som verkligen är helt jädra fantastiska.
... och dragit på mig en förkylning.......

när det grönskar i december

Så, här sitter jag på bussen påväg in till stan och ser ut på de fortfarande gröna gärdena samtidigt som jag tittar på julkalendern. Så förvillande! Noll julkänsla idag. Ändå en relativt bra julkalender tycker jag!! :)




RSS 2.0