Ett köttigt inlägg

Jag tycker inte det är fel att äta djur, det är liksom "the circle of life", "näringskedjan", men däremot tycker jag att de djurtransporter och den djurhållning som sker runt om i världen är förjävlig. Den svenska djurhållningen går väl an, den är relativt human ändå och äter man svenskt kött stödjer man heller inte den hemska hantering djuren får utstå under djurtransporterna.
Det kan vara svårt att veta vilket kött som är verkligen svenskt och inte. Det kan stå "svenskt kött" på förpackningen men ändå har djuren fått utstå dessa transporter eftersom de slaktats någon annanstans. En ko kan födas upp i Sverige, transporteras till ett annat land för att slaktas och sedan återvända hit för att ätas. För att vara säker på att det kött man äter ska komma från en välhanterad ko/gris/fågel/vad du nu äter, ska det även stå att köttet är producerat i Sverige.
Alla dessa transporter hit och dit är också otroligt skadligt för miljön.
Så - varför gör vi då såhär? Svaret är pengar. Pengar är också anledningen till att det säljs utländskt kött i Sverige överhuvudtaget. Det är billigare att producera kött i exempelvis Spanien och Danmark eftersom de inte har samma kontroller och krav på djurhanteringen. Därför är köttet som säljs billigare och vi väljer därför att köpa det istället för det som kommer från våra svenska kor och gårdar. Om vi inte köpte kött från utlandet utan istället bara köpte svenskt kött så skulle vi konkurrera ut dem och istället kunna satsa på svensk köttproducering och det svenska köttet skulle bli billigare.
 
Anledningen till att jag är beredd att utesluta kött ur min kost "enbart" för detta är att jag aldrig varit någon direkt köttfanatiker eller så jätteförtjust i kött överhuvudtaget. Jag älskar hemmagjorda köttbullar men annars tycker jag bara att allt annat kött är "helt okej" och inte mer, dessutom känns det fräschare och även godare med vegetarisk mat. De hemmagjorda köttbullarna är jag villig att offra för att dra mitt strå till stacken mot en bättre djurhantering och miljö.(Skulle jag däremot bli dödligt sugen på en hemmagjord köttbulle eller två så kan jag faktiskt tänka mig att äta det, om det är gjort på "hemmagjort kött", exempelvis på hjortfärs från en hjort man skjutit själv. Inte för att jag är jägare men vi känner ett par. De djuren vet jag har levt ett naturligt liv och inte haft någon plågsam död) Hade jag däremot varit en riktig köttälskare hade jag antagligen inte blivit vegetarian utan istället tänkt som så många andra: äsch, vad hjälper det att jag blir vegetarian när majoriteten av människorna fortfarande äter kött.
 
Så, en uppmaning till de som inte är villiga att bli vegetarianer men ändå vill göra något bra för miljön och djuren - köp svenskt kött!
 
  
 
 
 


Min personliga utveckling under 2012 #4

Jag har blivit mer säker på vad jag vill, och mer säker på mig själv. Jag vet vad jag vill och jag tänker gå in för det med hela min själ. Dels detta med en muskulös kropp och dels hela australien-grejen, tidigare har det mest varit drömmar men nu går jag in för det där på heltid. Jag känner inget som helst behov av en partner heller, snarare tvärtom - jag vill vara själv för att ingen ska kunna förstöra mina planer. Så länge jag är ensam är det bara jag som bestämmer. Det är en konsekvens av att jag blivit mer säker på mig själv.

Jag har lärt mig att verkligen uppskatta livet. Nu när jag verkligen tycker om mig själv kan jag glädjas åt varje sekund av livet eftersom jag alltid har mig själv - mitt liv kretsar kring mig.
Det där kan lätt låta egoistiskt - men ordet egoistiskt är så missuppfattat ibland. Egoistiskt kan vara bra. Eftersom du alltid kommer behöva leva med dig själv kan du lika gärna lära dig att älska dig själv också, vardagen blir så mycket roligare då! :-)
 
take care.♥

hoppas ni haft en bra dag

Idag var en småkonstig dag. Jobbade 7-16 sen tänkte jag skynda mig hem för att hämta lite saker och sedan hinna träna innan jag skulle till Signe (hennes blogg finns förövrigt länkad under "länkar") . Meeeen, det blev inte riktigt som jag tänkt mig för när jag körde uppför backen till vår lilla gård så gled jag ner i diket och - där satt jag. Fast. Helfast. Trots hjälp av tre personer som knuffade så flyttades jag inte en milimeter. Som ett mirakel kom två urgulliga killar i någon superhjältemilitärjeep och drog upp mig. haha, annars hade jag väl fått sitta där tills det blev tö!
 
Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall, det har jag haft! Var lite småtrött på jobbet men - det knatade på ändå :)
 
 

två korta dagar kvar

Det är bara två korta dagar kvar på detta år. Hoppas ni tar tillvara på dem ordentligt och ser till att ni får det bästa året någonsin, hittils. Likadant 2013 - make it the best!!
 
Så, ni tusentals läsare, trots att ni inte är så många så vore det roligt om ni ville kommentera lite. Kanske skulle starta en sånhär "veckansblogg-tävling" där den som kommenterat mest under veckan vinner, skulle det sätta fart på er?? >:) 
Nej, inget sånt. Men ändå - come oooon.
 
Pinsamt failad bild btw, men jag hade lite bråttom... Är det en godtagbar ursäkt?

Min personliga utveckling under 2012 #3

Resan till Turkiet har påverkat mig väldigt mycket, jag lärde mig så himla mycket om mig själv och om andra och om livet i stort. Att en sådan oseriös semester kunde få så viktiga konsekvenser! :)
Till att börja med så lärde jag mig att turkar är det absolut sexigaste "folkslaget", eller vad det heter! Skulle kunna titta på dem i all evighet, typ. Deras moves och kroppar och aaaah - allt! Allt förutom hur sliskiga en del kunde vara, men det finns ju sliskiga personer överallt oavsett folkslag.
Jag gjorde saker jag aldrig trodde att jag skulle göra och jag fick så många nya erfarenheter, lärde känna så många spännande människor. 
 
Saker jag aldrig trodde jag skulle göra:
 
Tyvärr kan jag inte skriva med de allra knäppaste sakerna vi gjorde, men resan var verkligen helknäpp på alla sätt och vis och jag är så glad för alla erfarenheter och minnen jag dragit på mig. 

more fancy pictures

Har nu skaffat Gimp till min nya computah, så - ni kan alltså förvänta er lite mer fancy pictures i fortsättningen! :)
Detta inlägg blir väl ett litet smakprov antar jag. 
 

Här ligger jag med myströja, strumpbyxor och ulltofflor. gosigos rå.
 
Har tränat med Nils, Jessica och Oskar. Nu är jag heeeeelt slut i mina armar och axlar. Eftersom mitt knä är trasigt kunde jag ju inte springa något eller träna benen så jag fokuserade enbart på arm- och axelstyrka (värmde upp genom att gå 20 minuter på bandet med 4% lutning). Även lite mage. OH - LORD, förut när jag skulle lyfta upp glaset till munnen för att dricka så vägrade armen lyda och jag fick ta i med hela kroppen för att orka dricka - snacka om slutkörd. Hahahah, pinsamt hur svag man är i armarna egentligen!

- som en brud -

Idag tänker jag ha kjol på mig, så himla brudig! Minns inte ens när jag hade det sist!! Klänning har jag ibland, men aldrig kjol, det känns snäppet tjejigare faktiskt. 
Klockan är 18.25 och först nu har jag tagit av mig pyjamasen, tagit ett bad och klär på mig vanliga kläder. Har verligen bara slappat hela dagen, så himla skönt med sådanna dagar ibland! 
 

Min personliga utveckling under 2012 #2

haha, jag kollade igenom arkivet på bloggen och hittade denna gamla "lista" från början av året. I januari tror jag faktiskt att jag skrev den. Ska se hur mycket som ändrats sedan dess tänkte jag och svara på samma frågor idag.
 
 
JANUARI 2012
Namn: Amanda :)
Ålder: 17

kärlek
Är du kär? JA
Har du en partner? mm:)
Vad har du för sexuell läggning? frågar du min pojkvän så är jag bisexuell, frågar du mig så skulle jag nog säga hetro! :), haha
Hur många gånger har du varit riktigt kär? två
Är du lycklig i ditt förhållande? mm
Har du någon gång blivit sviken i ett förhållande? vem har inte blivit det?

vänskap
Vilket tycker du är viktigast: många bra vänner eller få bästa vänner? inget kan ersätta mina bästa vänner så, jag måste nog svara: få bästa vänner! ...fast jag har ganska relativt många sådanna ändå :( haha
Är du nöjd med de vänner du har? supernöjd!, mina vänner är de bästa i världen!
Trivs du bäst med människor av samma eller motsatt kön? alltså, hade jag inte haft problemet att alla killar jag kommer nära till slut råkar bli kära i mig så skulle jag nog svarat motsatt. :( men iochförsig, girlpower is the best power. haha
Skulle du kunna pussa en vän? jaa *: (beror såklart på vissa omständigheter osv!)
Vem är din bästa vän? vem?! vilka snarare. kan nog inte välja bara en. alla är mina bästa på sitt vis! men Nils, Signe och Fia, och Adam, Tobbe Janis och Flöde måste jag nog sätta högst!
Har du någon gång blivit sviken i ett "förhållande"? svarar likadant här, "vem har inte blivit det?"

hur många...
...vänner har du på facebook? inte inloggad, orkar inte kolla :(ca 450.. 
...piercingar har du? två
...tatueringar har du? none 
...par trosor/kalsonger har du? wth? trettio trosor och fem kalsonger kanske
...har du haft sex med? tre
...djur har du? tio-trettio typ
...har du haft ett seriöst förhållande med? två
...bilsorter kan du nämna utantill? fem
...böcker har du läst senaste året? 13
...har du haft sex med som mest under samma akt? en
...har du haft sex med under samma dygn som mest? en
...länder har du varit i? tio
...människor har du utfört oralsex på? två, typ
...russin går det på ett dussin? tolv
...minuter tog detta? elva
 
DECEMBER 2012
Namn: Amanda
Ålder: 18

kärlek
Är du kär? nej
Har du en partner? näe
Vad har du för sexuell läggning? ough, hard one
Hur många gånger har du varit riktigt kär? två
Är du lycklig i ditt förhållande? JA!! 
Har du någon gång blivit sviken i ett förhållande? ja

vänskap
Vilket tycker du är viktigast: många bra vänner eller få bästa vänner? få bästa vänner! med dessa få bästa kan man fortfarande komma ut och träffa nytt folk, jag menar - det innebär ju inte att man bli totalisolerad tillsammans
Är du nöjd med de vänner du har? fortfarande supernöjd!
Trivs du bäst med människor av samma eller motsatt kön? samma
Skulle du kunna pussa en vän? ja :*
Vem är din bästa vän?  signe. och nilsan
Har du någon gång blivit sviken i ett "förhållande"? ja.

hur många...
...vänner har du på facebook? är inte inloggad, men färre än för ett år sedan iallafall 
...piercingar har du? tre (räknar inte öronen)
...tatueringar har du? en 
...par trosor/kalsonger har du? ungefär lika många som förra gången, +/- 30 trosor och 5 kalsonger
...har du haft sex med? fler än i januari
...djur har du? tio-trettio typ, still
...har du haft ett seriöst förhållande med? två
...bilsorter kan du nämna utantill? betyyydligt fler än förra året. pfht, fem?! jävla noooob jag var då >:) hahahah
...böcker har du läst senaste året? inte en enda hel bok, tyvärr :( har börjat på ca 4 stycken men inte kommit klart med någon!! hemskt... jag som egentligen älskar att läsa...
...har du haft sex med som mest under samma akt? en
...har du haft sex med under samma dygn som mest? en
...länder har du varit i? tio
...människor har du utfört oralsex på? tre
...russin går det på ett dussin? tolv, fortfarande
...minuter tog detta? tolv

Min personliga utveckling under 2012 #1

Jag ändrar temat och väljer istället att skriva om min personliga utveckling istället för vad jag lärt mig om mig själv, finns lite mer saker att skriva om då men innefattar ungefär samma saker ändå.
 
Jag har vuxit otroligt i mig själv detta år, vuxit som individ överhuvudtaget. Jag skulle vilja påstå att jag mognat en hel del, i somras/höstas skedde nog de största framstegen. I och med att jag fick både körkort och jobb i år så skedde en "fysisk" mognad men det blev också början på en mental resa mot vuxenvärlden. Jag känner inte längre samma behov av saker. Jag har inte samma behov av att ständigt umgås med någon, ständigt hitta på något, att dricka alkohol känns inte ens relevant längre och jag säger faktiskt nej till fester överhuvudtaget - jag känner inget behov av det. Nu låter jag som värsta torrbollen, men jag menar inte att jag inte känner något behov alls utav detta, bara att mitt behov minskat. Jag har blivit mer oberoende, ett steg i rätt riktning mot mitt livsmål - självständighet.

året som gått

Nu närmar vi oss nyår och det är nu alla patetiska småsmåbloggare ska lista ups and downs osv. Jag tänkte faktiskt göra något som är iallafall lite annorlunda.Jag tänkte skriva ner saker jag lärt mig om mig själv under året.
 
Ett inlägg om dagen, tror jag det får bli. Jag börjar redan ikväll, men först ska jag gå och äta! 

flur flur och fix

Jobbar och flurar på designen här på bloggen, kommer troligtvis att vara färdigt till nyår, eller strax efter. Får se hur det går och vad som händer! :>
 
Nu när jag börjar få lite fler läsare tänkte jag att det kan vara skoj om det ser lite fint ut här också, och inte så himla opersonligt. SÅ - om jag lyckas få till det me designen kommer den att vara mer personlig och framförallt: snyggare!

är så himla trött på julmat... kräks vid tanken.

Varför?? Varför berättar alla, alltid, vartenda år, hur trötta de är på julmaten? Hur de kräks vid bara tanken på mer julmat. Vad är det med folk? Ät inte så förbannat mycket julmat då!
Nej...nu låter jag lite väl bitter, och bitter är jag faktiskt inte - inte det minsta.
Även de som bara ätit 1-2 julbord uttryker denna känsla, och då tänker jag att det säkert är någonting man bara ska säga här i Sverige för att inleda en konversation eller få känna samhörighet och gemenskap - för julmatströtta är tydligen något alla blir, verkar det som.
 
Jag måste erkänna att jag faktiskt inte känner av den där känslan av motbjud när jag tänker på julmaten, jag skulle nog få i mig lite till men istälelt väljer jag att längta till nästa år.
Så, för att avsluta detta inlägg om det typiskt svenska beteendet att alltid tjata om hur vi kräks på julmat, så säger jag: lagom är bäst. Ät lagom mycket julmat för att sedan kunna börja längta efter nästa års julbord!
 
Tack för mig.
 
 
 
  

 
 
 
 

not even funny

Ni vet sparken jag skrev om häromdagen? Gjorde ju lite sådär småont men det var ändå uthärdligt och jag kunde ändå jobba. De sista dagarna har det bara blivit värre och värre, och värre och värre och värre och värre - osv. Så idag när jag jobbat hela förmiddagen kan jag inte gå på benet längre, knappt. (true story). Därför fick jag ringa och sjukanmäla mig till kvällspasset som jag skulle börjat nu vid 16. Har istället fått en tid hos farbror doktor. Hoppas de kan se vad det är! Orkar inte med mer knästrul och spring på sjukan och olika röntgenapparater osv. 
 
FACK LAAAAJF. 

go ahead and risk it all

alla bilder är från Australien och stulna från hemsidan res.se
 





 
 
 
 
 
 
 


motivationen

Första dagen som jag inte kunde träna, nu i söndags, tyckte jag att det var så tråkigt. Likadant i måndags. Jag hade nästan ångest och bara längtade efter att få ta ut mig fullständigt på gymmet och vara helt spagettig efteråt. Idag däremot när medley öppnat efter julen - noll motivation!! 
Åkte såklart dit ändå och gnistan kom ganska fort tillbaka, men det är så konstigt det där, hur man ställer om sig efter bara ett par dagar. Vi är verkligen vanedjur.
 
Skriver för övrigt på min nya dator, funkar finemang! Det var nog värt pengarna, hoppas jag :-)
 

res.se ♥


Fattiga som kyrkråttor

Nu har vi shoppat loss på mediamarkt, jag och min syster. Köpte en dator som kostade lika mycket som min lön... fml
- fattig -


"Dags att tänka på refrängen?..."

"Det är en dag i morgon också..."

Nu ligger jag helt utslagen i sängen. Redan vid sjutiden satt jag och gäspade! Har firat min jul på två håll idag, var en snabbis hos farmor i förmiddags och åt gröt och hade det trevligt. Resten av dagen spenderade jag hemma. Har fått så bra och fina saker! Man blir visst aldrig för gammal för julklappar :-)
Imorgon ska vi på mer julfirande, med pappa denna gång. Tyvärr måste jag smita tidigt för att åka iväg på jobb, men det ska också bli mysigt - att sprida lite julglädje till de gamla :-)

Så - jag och min minsta lillasyster. (Som just nu älskar detta med att räcka ut tungan på bild)


ganska snygg


Tummen ner för Kalle Anka

Kalle Ankas jul är för jävla uttjatat.
Jag älskar det och tycker att det är något som bara ska vara, av ren tradition - men jag ser inte på det, bara Ferdinad, Askungen, Djungelboken och de nya små klippen, då lämnar jag det jag styr med och springer ut i vardagsrummet. Lady och Lufsen tycker jag om också. Jo, jag ser väl en hel del kanske...
 
Är det något jag älskar med julafton så är det 'Kan du vissla Johanna?', OH HERRE vad bra det är. Så charmiga små barn och så mycket kärlek, det är ju underbart! ♥

-sparkad-

Dagen började bra, sovmorgon och en mysig frukost med familjen. Egentligen hade jag tänkt träna innan jobbet men han har gått sönder bilfan så jag kunde inte åka iväg. Istället bestämde jag mig för att följa med min mor och sötsyster ut på en ridtur. Då tycker de att "GUD vad bra det är när bilar går sönder!" , för det är inte ofta vi rider tillsammans.
Så... Just som vi ska tränsa ska jag bara borsta av Tiztla lite under magen för jag upptäckte att jag slarvat lite, och blir då sparkad. Right on da knä. 
Efter att ha tjutit och skrikit lite så fick mamma och Ellapella bära in mig och nu sitter jag här istället, försöker känna efter om jag kan jobba ikväll eller inte. Vore ju himla tråkigt om det inte gick! Är ganska bra lön såhär på storhelgerna...
 
Det var första gången på 1½ år som jag verkligen grät, och det var ju en ganska fantastisk känsla - faktiskt. Det borde jag göra oftare! :-)Tror faktiskt inte att jag gjort det på grund av fysisk smärta förut, känner mig som en riktig mes. haha
 

Idag har vi gjort julgodis

Jobbat, simmat, ätit och gjort julgodis - för att sammanfatta min dag. En ganska detaljerad beskrivning faktiskt. Har haft en mycket bra dag :-)


Sprätt-sprätt

Nej men tjenare här ligger jag och sprättar upp mina druddlisar


På jobbet

Efter att inte ha druckit något kaffe på hela gårdagen så satt denna kopp rätt fint!


HA HA


Ljus

Idag har jag köpt ljuspennor och vaxplattor. Vi tänker ha ljusmys och designa våra egna ljus. härligtrååå.
 
Jag vet inte vart den här dagen har sprungit iväg, har gått så himla fort. Ändå har jag uträttat en del bra saker, blandannat har jag fått mitt nya bankkort och aktiverat det, även varit på banken och lämnat in mitt gamla, osvosv. Än är ju inte dagen slut, vi ska ju som sagt ha ljusmys också! :-)
 
weheartit.com
 
 

Hör fåglar sjunga glatt Godmorgon i kör

Idag gjorde jag mannagrynsgröt med äpple- och mandarinbitar i, hemmagjord jordgubbssylt och kanel uppepå det. Omnomnom. :3


Detta är min spännisblick

Det jag egentligen ville visa var mitt nya linne och sportbehå ;) Men de som följer mig på instagram har troligtvis redan sett mig i denna pose, oambitiös som jag är så orkade jag bara ta denna bild. Lamt.


Tattoyea

Idag fyllde jag i min tatuering, så ni vet liksom.


Myser

Har varit i stan idag med Jessica och Nilsan, handlat de sista julklapparna. Är ovanligt nöjd med mina köp i år faktiskt! Jag och Bettan tog ett pass på gymmet innan julrevyn imorse. Känner redan av träningsvärken! Köpte nytt träningslinne och sportbehå idag så jag kände världens sug efter att dra raka vägen till gymmiset och slet direkt på mig träningskläderna. Som synd var hade kattbebisarna ställt till med kaos hemma och det var tvätt att hänga, mat att laga, mm. Sååå, tiden sprang iväg! Tog och hurtade lite hemma i vardagsrummet istället. Lite plankor och vindrutetorkare n' stuff. Nu sitter jag i soffan och myser in lovet med en Kesella och ett stort glas vatten. Antar att resten av lovet mest kommer att bestå av jobb och en del plugg. Och självklart: JUL. Wäääie!


Fel av mig!

Såg att jag i ett tidigare inlägg skrivit "helathy" istället för "healthy" som det egentligen skulle stå. Titt så knasigt!

Slänger med en knasig bild på mitt hår också ;)


Motiverad

Hade mitt bästa gympass någonsin idag. Mitt "syndande" (utan att låta som en anorektiker) gjorde mig så sjukt motiverad och taggad! Körde 90 min helkropp med extra fokus på mage och biceps. Är helt mör och spagettig i armarna right now, haha.
Nu iallafall så sitter jag i soffan med en apelsin och min fantastiska bok "femtio nyanser av honom". Har inte kommit längre än två och ett halvt kapitel men fy hell vad bra den är!


"ät fett och socker tills du spyr"

Inte för att jag spytt upp allt jag ätit idag men, jag failade stort med mitt "helathy life" i och med att vi hade pepparkakshustävling med klassen. Så istället för att simma idag som jag hade tänkt så blir det hårdworkout på gymmet, alltid något!
Först ska jag sätta mig i soffan här hemma och läsa ett par sidor, i hopp om att lite folk hinner lämna stället då jag tycker bättre om att träna ju färre människor som är där.  
 
Här är för övrigt vårt pepparkakshus, som vann pris för mest originella.
Ska föreställa "Playa del Sol"
 
Uppe på taket av det spanska huset pågår alltså en grisfest. Det vet ni väl, att sånt är klassiskt spanskt? Likaså euron som sitter på Playa-del-Sol-skylten. Båtarna och sjästjärnorna i havet, människan som ligger och solar och har bränt sig på ryggen (därav den röda fläcken) - vi hade en tanke bakom allt ;)

passion

De senaste två veckorna har jag känt ett ännu starkare sug efter att få dra iväg. Jag håller på att sprängas och explodera inombords av längtan efter Australien. Min längtan och passion för landet har vuxit sig så stark att jag varje dag dagdrömmer om livet där och har givits en ny glöd att verkligen verkligen ta tag i att åka. Jag är säkrare än någonsin, JAG SKA IVÄG. Därför öppnade jag idag ett nytt konto där jag direkt förde över 2.000 :- till. Något jag tänker göra varje månad.
Den 21a får jag lön, då tänker jag direkt föra över pengar dit så att jag inte kan spendera dem på något annat skit, något som jag inte behöver. För det enda jag behöver är Australien. 
-obsessed
 

Ni kan kalla mig "Fågelboet"

Idag när jag gick ut från Medley stod där en förskoleklass som väntade på att få gå in och bada. När jag passerat dem och var cirka två meter ifrån dem med ryggen vänd däråt hör jag "OH JÄÄÄÄÄÄÄDRAR! , vilket fågelbo!!"
Jag hade alltså håret uppsatt i en boll som jag brukar ha. Tydligen ser jag ut som ett fågelbo då :)
Vore trevligt om fåglarna också tyckte det, så kunde jag få mig en liten kamrat som följer vartenda steg jag tar. Så rart :)

Been making' gingerbread today


medium och well done?

Idag har jag tecknat ett årskort på medley i Finspång och tänker verkligen verkligen bli BIFF!
 
Fick en väldigt stark känska när jag skrev på det där pappret, och det var känslan när jag insåg att "jag kommer faktiskt vara kvar i Finspång ett helt jävla år till..."
Jag som har tyckt att det är jättesnart som jag tänker dra iväg, men det är faktiskt lite över ett år kvar. Jag som tänkt att det inte är någon mening att skaffa pojkvän, det är ju det värsta som kan hända - om jag blir kär och fast här. Inte heller kan jag köpa en lägenhet som jag tänkt, för då kan jag bara bo i den en mycket kort tid och sedan när jag kommer tillbaka som 23åring vill jag ju inte bo i en liten etta i Finspång.
Nu tänker jag istället att, ett helt jävla år kvar. Fast det går så fort! :)
 
Är livrädd att fastna här, och tänker undvika allt som kan binda mig kvar i Sverige. Jag ska ut på äventyr, minsann! :>

Hej hej bloggen

Idag mår mitt öra bra, bara så ni vet!:3


Lila och fett

Jag tror inte att varken den lila nyansen eller svullnaden är något värst bra, men nu är jag iallafall uppe i 1 cm och kan sätta i trä- och silvertunneln som legat och väntat på mig så länge!! Frågan är vilken...
Jag och min beslutsångest... Suck


.


En del av vår djursamling


luckiest girl

 
Ibland undrar jag var all min lycka kommer ifrån, vad har jag att vara sådär superlycklig över?
Jag älskar att jag är så positiv och så glad, den delen av mig själv är något jag är verkligen stolt över. Det är först på senare tid som jag förstått att den entusiasm jag känner till livet och denna positiva inställning jag besitter är ganska ovanlig. För mig är det en självklarhet att älska varenda stund av livet. Även när det går snett kan jag le åt det och tänka att det är en erfarenhet, istället för att fokusera på det negativa som skedde så väljer jag att se på vad det ledde mig till. Alltid när något går skit så leder det ändå till något nytt och spännane.
Jag har lärt mig så mycket om mig själv det senaste året, och lärt mig att uppskatta livet ytterligare. Även att tycka bättre om mig själv och att ta tillvara på min positiva inställning, för jag vet att det är många som önskar att de kunde vara lika optimistiska ibland - även om jag kan vara sjukt jobbig med mitt ständiga "äsch, det löser sig" , osv.   
Jag tror att anledningen till att jag kan vara så ständigt positiv och aldrig blir sådär riktigt jävla besviken, är för att jag alltid har en 'plan B' som jag kan tänka mig, jag är inte rädd för att saker inte ska bli som jag tänkt mig, "öppen för förslag" so to say.-haha
En del har fått intrycket av att allting alltid löser sig för mig, och så är det - men det är inte så att allting alltid löser enligt den plan jag hade från början. Det är bara det att jag inte gnäller över att det inte blev som jag tänkt mig. Alltid blir det bra, bara mer eller mindre. typ :)
 
 
FÖRÖVRIGT, så kommer låten från webserien Portkod 1321 som finns på svt.
Verkligen en serie jag rekomenderar!
 

shine bright


last saturday

Ok so, förra lördagen var jag ju och partade completely sober, för första gången i mitt liv typ. Förfest hemma hos Wiger och sedan knatade vi bort till HUGO där det var livemusik n' stuff. Det var betydligt roligare än vad jag hade förväntat mig. MORE OF THIS! 
 
Jag och Jessica (Janis/Jehova/Jessicraino/whatever u wanna call her) fastnade på vimmelbild.

so - check ma' instagram out, babeS

Instagram 
 
 
även om du inte har instagram själv vet du väl att du kan kika på andras? klicka på den lilla rutan där uppe!
Y A A A A Y!

LILLA GRÅ (som egentligen heter Vera) är FOR SALE


dressed for success


#förkrök #completely-sober-tonight


RSS 2.0