oönskad men ändå så älskad

det kyliga - svart - kokande och ångande - explosion - i ett brinnande helvete - som is i helvetet - när allting faller: tomhet - värme - som is: stark - på skör skare - trampar igenom - sjunker plötsligt utan förmågan att simma - flyter uppåt - tillbaka i ett brinnande helvete - salta floder strömmar längs det sköra - mörker - i den mörkaste av grottor - floder strömmar åter vid ljuset och värmen - styrka och kärlek i det mörka

ett hjortlår

Idag fick jag en bit nyrökt hjort, så idag blev det att äta kött i form av hamburgare!


ser väl lite sådär halväckligt ut på bilden, men det smakade ljuvligt I tell ya! ...även om sojaburgare är min favorit... :)

Självklart ser vi på Vikings också!

i det som en gång var mitt hem

Slutade tidigt idag så skyndade mig hem, åt lite mat och betalade lite räkningar. Sedan hämtade jag upp lillasyster vid 15 när hon slutat skolan. Blev perfekt! Hann till och med byta om och måla fransarna. Är så snabb jag, den snabbaste jag vet typ.




Skulle släppa av Ella hos pappa, nu sitter jag här jag också. Flurar och funderar på hur annorlunda det ser ut nu jämfört med hur det såg ut på den tiden jag också bodde här. Mycket finare nu. Nästan lite hemtrevligt :)

hashtag: nofilter

en himla fin eftermiddag



Sitter på ett fik med lilla mor, fast hon rusade just ut när hok fick syn på parkeringsvakten. hahah.
Börjar jobbet om typ 20 min. Och hon fick inte någon böter. Så nu kan vi leva lyckliga resten av dagen :)

ganska stilla

Tog sovmorgon imorse men vaknade ganska skapligt ändå. Men vad hjälper det att jag vaknar skapligt när jag slöar bort hela förmiddagen i sängen framför Paradise Hotel? hahah, värt!


Nu är jag i alla fall påväg ut till stallet!

"jag tror att allt det bästa inte hänt än"

från en sleep-over där vi tog farväl av Betty som skulle flytta till Norge.
 
Det känns som att jag just nu är i en mellanperiod där jag bara väntar på något som ska ta fart. Jag vill inte påbörja någonting innan jag åker till Australien. Jag vill inte ens köpa en ny bäddmadrass till sängen eller ett par nya träningstights. Då säger jag åt mig själv att "men hallå, som att du inte kommer komma tillbaka hit och använda de där tightsen och sova i den där sängen igen?!", men jag har ju ingen aning om hur mitt liv kommer se ut när jag kommer tillbaka.

På ett sätt vill jag bara ha den där resan gjord och bygga upp en vardag här i Sverige så som jag själv vill ha den. Jag vill inreda en alldeles egen lägenhet på det alldeles egna vis som jag själv vill ha den och jag vill skaffa mig den där pinschern jag drömmer om, och gärna bli kär också. Inget av det där kan jag göra innan mitt stora äventyr, då skulle jag bara fastna här och bli rastlös och rotlös. Därför måste jag iväg på denna resa - som jag längtar så förfärligt efter, samtidigt som jag längtar efter allt det där andra. Av den anledningen vill jag att resan redan ska vara över. Jag vill ha erfarenheterna och minnena, men inte genomförandet. Inte just nu. Inte just ikväll.
 

left

Bestämde mig för att åka och umgås med Signe, mår bara dåligt av att ligga inne och inget göra! Ser film för stunden men ska snart pallra mig hemåt. Är ju ingen kvällsmänniska direkt, heh.

Kravall 2005

Bilden är från fnh's hemsida och troligtvis fotad av Göran. Den togs när han stambokfördes som 4åring, han var alltså bara en liten plutt där.
 
Kravall 2005
född: 2006 hos Arne Emanuelsson
157 cm hög
efter Kronprins 1946
 
Han gick in med 44 poäng och har hittills betäckt 64 ston. Han började betäcka 2009 och har redan 4 diplomston och 1 godkänd hingst efter sig.
 
Detta är alltså mitt livs kärlek. haha. Han är den mest intressanta individ jag haft att göra med. Så speciell, minst sagt. Jag vet faktiskt inte varför jag fastnat så vid honom. Det är liksom ingen annan som tycker om honom, hahah.
När han kom som treåring var han bara knäpp. Ingen vågade (av rent förstånd och hästvett) ta in honom från hagen själv och vi var alltid tvungna att vara minst två stycken när han skulle betäcka. Fortfarande måste man ha separata handskar, grimma och kedja till honom - speciellt när det är vår/sommar och testosteronet pumpar lite extra. Han går nämligen till attack om han känner lukten av andra hästar, framförallt om det är lukten av en annan hingst. Han har blivit bättre med detta men det går ändå inte lita fullt på honom. heh

Trots att han inte gjorde mycket annat än slog med frambena, stegrade och bet till en början så blev jag helt varm och glad i kroppen när jag var nära denna häst. Jag vet inte varför men jag ville bara ha honom så, jag tog på mig ansvaret att tämja denna lilla galning och bättre blev han. Han är fortfarande, fyra år senare, opålitlig men jag lärde mig hantera hans plötsliga utbrott och förutspå vad han skulle ta sig till. Nu har jag inte gjort något med honom på över ett år eftersom jag tagit på mig nya hingstar till inridningsprojekt, men igår pysslade jag om honom lite och jag log under hela den timman. Likaså idag när jag hade honom inne. ÅH BLIR SÅ GLAD AV DEN KARLN!!
 
Pratade med Kåre igår om möjligheterna att skapa en "ny Kravall", eftersom han tillhör hingstföreningen och snart måste åka vidare. När jag är redo att skaffa min egen häst ska det vara en Kravall. Kanske en Kravall med en "extra touch". Det bästa vi kom på var kombinationen Helman/Kravall. Det skulle troligtvis tillföra mer linjer och lite storlek till denna burkiga lilla Kravall. Helman är ju då en hingst så... det vore ju omöjligt. Men kombinationen Linda/Helmer (som Helman är en produkt utav) finns ju även i stoform. Alltså drog vi slutsatsen att Lherka och Kravall skulle kunna bli en jädra snygg kombination!
 
 
Bild från vintern 2010
 
 
 

California, here we come

 
Gillar den här låten så jädra starkt alltså!
Hörde den för första gången i höstas/sensomras och föll direkt! Det är ju tydligen introlåten till OC, som jag aldrig sett eller ens känt mig sugen att titta på. Sedan jag hörde låten har jag börjat överväga om jag ska ge OC en chans, i hopp om att serien är lika bra som denna låt. Haha.

julefäjnt



Har blitt så juligt och mysigt på jobbet att jag knappt vill åka härifrån sen...
Mvh// Hopplös julfanatiker

Lillprinsen

Idag fick min finaste lilla prins komma in och få lite kärlek. Eller egentligen kom han in igårkväll.
Han visste nog att jag gått och tänkt på honom lite extra och haft svårt att stå emot frestelsen att ta in honom de sista veckorna. Igår rymde han nämligen ur hagen och kom strosandes när jag var ute i stallet med Therje. Haha. Han fick sova inne så vi kunde kolla om hagen var trasig. Inte det minsta! Listiga häst...

Vill så gärna ta upp ridningen med honom igen! Aldrig har jag känt så starkt för en häst förut, härligaste Kravall! :)






Till och med när han är fet och helt ur form är han världens snyggaste! Fattar inte!

häst i höstmörker

Lurade med lillasyster ut i höstmörkret så hon kunde sitta på Therje. Börjar verkligen gå jättebra nu! Vill ha hem honom till Lotorp så jag kan börja rida ordentligt!!





mobilbilder av högsta kvalitet!

en dag, relativt kortfattat

Dagen är idag.
Först jobbade jag en svängiläng. Sedan åkte jag och mamma på massage, 90 min helkroppsmassage (min julklapp till mamma från förra året som hon fortfarande inte hade utnyttjat...). Rätt gött! Åt buffé innan. Också rätt gött!
Tog ett bad när jag kom hem.

Har spenderat kvällen med Anna, Signe och Sanna. HELGÖTT! Sallad från Perfect, Idol och alldeles för mycket godis.
Ljuva liv♥ haha

Det skall börjas i tid



a men just det... hahaha ♡

för övrigt är det jävligt fel att Jens åkte ut istället för Kevin, även om Kevin är världens sötaste... a Idol alltså, jag pratar Idol.
Hoppas innerligt att Jens fortsätter med musiken och att vara sådär skön :):)

Guld-Jonas

Jag och lille Guld-Jonas (som egentligen inte heter så, eller något annat heller för den delen)


...att jag är svettig och röd som en tomat i nyllet, det gör inget! ;)

Sjukt bra underhållning



Jag skäms... Men inte för att jag tittar på detta, utan för att folk ställer upp på att delta. Alltså nej...
Allt är bara så konstigt och pinsamt.... Men som sagt, sjukt bra underhållning och jag älskar att se folk skämma ut sig! I alla fall när man vet att de själva valt att ligga i tv och bete sig som skit och verka döblåsta. :):)

en mycket viktig dag

Idag, onsdagen den 20 november, är dagen jag räknat ner till ända sedan jag för första gången såg filmen "Känn ingen sorg" för första gången. FÖR IDAG SLÄPPS DEN PÅ DVD!!!!!!!!!
ohyä!

inväntar John Blund

Idag är han långsam, John Blund. I better hurry asleep på egen hand om jag ska orka kliva upp för Pilatesen imorn!

Har bokat Pilates för imorn förmiddag, 9.30, och innan det tänkte jag hit the treadmill. Hatar löpband.......... men ska väl ändå ge't en chans för att se om jag ändrat mig ;) vore ju kul isåfall!



nightie fellas ♡

cuz tonight i'm Santa




en dagslook

Idag, efter att vi ridit Therje, for jag och Nils till stan för att köpa julklappar. Då såg jag ut like this, fast med jacka också!



Känns så jädra konstigr att det är julklappsdags redan!! Men oh vad jag älskar dessa tider!

Passade även på att boka tatueringstid, ohohoh ♡

vad katten släpat hem

Igår var katterna i huset (mamma och kåre) iväg för att hämta hem denna lilla sockerbit






and so you kissed me in all my soberness

 
 
 
 
 

smile-app

ett par kloka ord jag fick från min smile-app imorse!




från we♡it

Alldeles, alldeles, alldeles snart är det jul!! OCH SNÄLLA GE MIG LITE SNÖ. Nu, nununu vill jag ha snö. Gärna i stora mängder!
Tror få längtar så mycket efter snö och julen som jag gör i år. heh. Åhsåhimlamysigt!!














älskar glass liiite för mycket




en ledig dag a la moi

Efter den sköna morgonen med Therje gick vi en kilometer eller två för att hämta hem lite hästar som skall vara med på långritten imorgon. Det var blött och kallt och geggigt och mina skor läckte in, och jädrar vad svettigt det blev till slut!!
Efter det övade jag mig att sätta för bilen för släpet. Oh, gör det nu som på räls. Kan tro jag inte gjort annat! :D haha...

Skjutsade iväg lite hästar. Provred en unghäst som jag ska ha på ritten tomorrow (tilläggas bör att det var hennes första ridtur, heh). Hon skötte sig galant med tanke på hur nervig hon är som individ. Det blev några flöj men en enorm utveckling under så kort tid!

oh well, efter det handlade jag och lille mor inför morgondagen och körde hem ytterligare två hästar.
Nu har vi ätit tacos framför idol och plockat fram glass för att se fotbollen :):)

nej jag har inte mycket att göra at the moment, därför detta långa och lätt ointressanta inlägg... haha
Håll tummarna för att jag är frisk imorn så jag kan vara med och rida mellan jobbpassen imorn!! ...känner en öroninflammation komma krypandes.

med Therje

Idag var jag ledig, liksom en fredag! What to do?
Vaknade strax före 8 och gick ut till stallet. Tog med Therje och knallade en bit.


Han har nu lärt sig att det är okej att stå still även fast Amanda springer fram och tillbaka samt studsar som en gummiboll precis intill hobom. Duktiga finishest! Ska nog se till att han blir tamare än tamast lille hingsten >:)

Efter den sköna promenaden gick jag in och åt frukost. Risgrynsgröt med sirap och kanel, juligt värre!

with every broken bone I swear I lived

Med min favoritmening i hela vida världen - den mest inspirerande, mest laddade, mest betydelsefulla och absolut viktigaste som någonsin yttrats - säger jag god natt och slänger upp en till bild från sängen.
Straight from da bed yä.
 
Det är inte bara citatet till rubrik som är sådär himla viktigt, hela låten (one republic - I lived) är uppbyggd på klyftiga fraser. För gud vad jag tycker det är viktigt att man gör det bästa utav det man får, att man gör sin tid på jorden till ett äventyr och utnyttjar varenda sekund till att göra det man älskar eller bara utvecklas som individ.
Det är mitt mål, att älska varje sekund av livet.
 

här ligger jag och blir fattig

 
Det känns liksom inte lika jobbigt att bli fattig när man blir det över internet. Därför är internetshopping det bästa :):):)
Har beställt galet mycket julklappar både igår och idag!
 

återigen en fin torsdag

Te, russin och jordnötter till Vikings. Dessutom ihop med min fina mamma och hennes fina Kåre.



En, till en början, väldigt kaotisk dag som slutade väldigt mysigt. På hösten får man liksom uppskatta de små sakerna i livet, och då blir allting faktiskt rätt bra! :)

fler bilder










några små godbitar

Här är några favoriter från gårdagens födelsedagsfirande!









Var cirkus 15 pers hemma hos Fia (och Maggan) tills vi klockan 02.00 bestämde oss för att dra ut. Hamnade på världens härligaste ställe där vi fick stämplade ugglor på handlederna. Fäjnt så!

som i helvetet

Igår var en skitkul kväll, men den här dagen har varit plågsam. Riktigt jävla plågsam.
Till sisådär klockan 13 eller något mådde jag så dåligt att jag inte visste vart jag skulle göra av mig själv!! Löste problemet med lite sömn, när jag väl kommit hem...

ett snapchatmeddelande från dagen. ansiktsuttrycket säger allt.



När jag vaknat och kände mig bättre åkte jag bort till morfar och åt tårta. Efter det var jag som en ny person!!:D

Fattar inte att folk som alltid blir såhär bakfulla ens dricker. Skulle aldrig göra det igen om jag visste att det var detta som väntade!
Såhär i efterhand, när jag känner mig lite bättre, kan jag ändå säga att det var värt det. Himla kul kväll!!

klädångest

Har haft jordens jäkligaste klädångest idag! Tur att jag började så pass tidigt med att välja kläder till kvällen!!

Rotade igenom hela min garderob och hela mammas garderob men kände mig ful i PRECIS ALLT. Åh hatar såna dagar!!!

Till slut hittade jag ett jättefint linne och blev såhär glad:



in bath with jax teller


...kind of

tomatsoppa a la moi

Har gjort godaste tomatsoppan!!



Krossade tomater
Hackad lök
Grädde
Creme Fraige
Pressad vitlöksklyfta
- krydda med vad du vill

Jag kryddade med chili, salt, svartpeppar, paprikakrydda, lite vitpeppar och lite spiskummin. Dessutom hade jag i löken ganska sent för att jag vill att den ska vara sådär knaprig och nästan rå.

Att servera med kokt ägg och keso är ett hett tips. HOT I TELL YA! Åh så gott det var!!

oh those days

 
 
 

Jädrar vilka guns!

Var på CXWORX förut och blev tvungen att hoppa duschen där och ta den hemma istället, kom ju på att det var Bonde Söker Fru på tv!! Holy Lord!



Spana in mina guns medan jag hoppar in i duschen. Är så jävla stark. Den starkaste jag känner typ...

heh

heh liten gosmurre speglar sig



gäspigäspi

Är så jäkla trött! Kunde ha somnat ståendes på jobbet förut, seriöst alltså.
Nu blir det bums i säng för min del!

gäsp och godnatt på er...
och hahah varje gång jag tittar på den där bilden nu så gäspar jag ännu mer!!

master

Om jag får säga det själv, så är jag ett jävla kap! Mästare i köket och en helt okej städare samt tvätthängare. Jag hade garanterat haffat om jag var man!

Idag blev det kronkalv i lergryta med potatis, godgod sås och kokta grönsaker. Till efterrätt en cocostårta (hälsosam sådan! inget socker och inget mjöl).

During da cooking


Färdig kaka





...och till er som tänker "what da hell, du är ju vegetarian din jävel! du får inte äta kronhjortsbäbis!!"
shut up u biaaaatch, jag är inte vegetarian. däremot äter jag inte vilket skitkött som helst. jag äter djur som jag vet haft ett bra liv och blivit slaktade med respekt, exempelvis denna kronhjortskalv som John sköt för ett par dar sedan. :):)


hembakt är det bästa

Bakade godaste kesobrödet igår morse. Kommer äta ihjäl mig på det!



Dagens frukost var macka med keso & gurka och äpple, cocosflingor & solroskärnor med mjölk och kanel. OMNOMNOM frukost är det bästa på hela dagen, utan tvekan!



Andra Avenyn

ohoh vad jag älskar Andra Avenyn. Följde det slaviskt när det gick på tv.
Tyckte det var dags att uppleva lite nostalgi.








berätta mer

Men shit, sista dagarna/veckorna/veckan har jag fått många fler läsare. Vart kommer ni ifrån?? Har ju aldrig skyltat med bloggen - så snälla berätta vart ni hittat den! är ni några jag känner? eller främlingar som uppskattar det jag skriver om mitt lätt ointressanta liv ändå? PLZ tell me.
Blir så nyfiken! haha
 
sjukt tråkigt om inte en enda kommenterar och berättar vem den är. är jättenyfiken på vilka det är som läser det jag skriver! de enda jag vet läser är Signe, Fia och min lillasyster. SÅ VILKA ÄR NI ANDRA?! :D:D:D:D:D:D:D:D

behöver andra vänner

Mina vänner är de bästa man kan ha. Det finns ingen jag har så roligt med som Nils, ingen jag känner mig så trygg med som Signe och ingen jag saknar så mycket som Fia. Bara med Flöde kan jag göra de där allra sjukaste grejerna som inte ens går att berätta om och åh Jessicatten, vem är så irriterande på ett så underbart sätt förutom hon?? Och alla andra som förgyller mitt liv. Jag har så galna vänner, såna man inte kan låta bli att skratta ihop med. Såna som gör sådär knäppa saker som man kan börja tänka på ibland och brista ut i gapskratt fast man sitter helt ensam någonstans.
 
Trots alla underbara individer jag har vid min sida finns det en som saknas. Någon som är som jag.
 
Jag behöver en mer likasinnad vän. Någon att dela mina drömmar med. Någon med samma mål som jag. Någon som vill följa med på alla mina upptåg. Inte för att jag har något emot att åka ensam till Australien exempelvis, det är ju självvalt. Just för att det inte finns någon jag känner att jag skulle vilja ha med, för att ingen jag känner vill detsamma som jag. Ingen jag känner delar drömmen om att upptäcka världen.
Men det är nog bra att jag inte hittat den vännen ännu, då får jag en chans att jobba på ett utav mina livsmål - självständigheten. Jag besitter en stor rädsla för att vara beroende av andra, därför är självständigheten så viktig för mig. Så, fast att (den tillfälliga) flytten till Australien i februari skrämmer the crap out of me så får jag ibland små kickar vid tanken på allt det nya, alla nya erfarenheter och äventyret.
 
 
 
 
 

over 'fore it started

favoritlåt at the moment. så larvig men så catchy!
 

green street hooligans

Satt och somnade till Så Mycket Bättre och tänkte "better go to sleep now", men väl i sängen bestämde jag mig för att slå på en film istället.
 
Huuur länge som helst har jag tänkt att den filmen måste jag ju bara se, alla säger att den är så jäkla bra! Problemet har bara varit att jag aldrig tar mig tid att se på film.
Äntligen, säger jag bara.
Först låg jag bra länge och tänkte "jaaaha, när kommer det där bra som alla pratar om då?" men helt plötsligt var man bara mitt i det och allt var så fantastiskt!
 
 
Tyvärr inte bättre än att den får 3/5 elefanter i betyg, men ändå över medel! Helt klart bra. Väldigt bra.
 
 
 
 

please be awesome



Idag var inte awesome, inte awesome alls.

Thor - da dark wörld

Vi såg alltså Thor - The Dark World. Jädrar så bra! Hade inte hört så mycket bra om den men vi drog en chansning, inte bara för att Chris Hemsworth som Thor är det sexigaste som vandrat på denna jord, utan även för att vi sett ettan och älskat den. Då är det väl givet att se tvåan eller?

Kanske var den så bra just för att jag inte förväntat mig något, men jag tycker den var precis lika bra som första filmen!

Sesese filmen! Gillar ni inte storyn så behöver ni ändå inte känna att ni gick i onödan, titta på det här liksom!



oh so many pictures of...ME!

Idag var vi på bio, min bästa vän och jag. Mer om filmen senare i ett eget inlägg. Nu kör vi lite halvkassa (fast väldigt kassa) "outfit"bilder!
Jag går ju aldrig i något annat än rid-, tränings- eller jobbarkläder annars så jag får ju passa på att ta tillfället i akt liksom!

Svarta jeans, KanDee-linne, myspysig stickad tröja och myspysig stickad halsduk. Kärlek åt höstkläder!!


With halsduk


and without halsduk



aaand to sum it all up



Håret hade jag i en myspysig bulle bara. Kärlek åt höstfrisyrer!! (snarare kärlek åt mysfrisyrer, men hösten är ju myspysandets årstid så...;))



SnapChat

Snapchatta mig söta människor!! :D:D

a.hernstrom heter jag, så snapidnapichatichati!

RSS 2.0